Activități independente – Cum să treci eficient de la salariat la PFA?

Ți-ai imaginat vreodată că realizarea unor activități independente îți poate aduce o serie numeroasă de beneficii? De cele mai multe ori, oamenii percep deschiderea unei afaceri ca pe o adevărată provocare. Este, într-adevăr, o activitate care implică timp, răbdare și multe resurse materiale. Vei avea nevoie, de asemenea, de servicii contabilitate și evidență contabilă Cluj Napoca realizate ca la carte de specialiști în domeniu. Însă, antreprenoriatul te va ajuta să:

–          Încasezi mai multe venituri decât atunci când erai angajat/ă la o firmă. Motivul care stă la baza unui asemenea lucru este impozitarea avantajoasă. În cazul în care ți-ai deschis un PFA vei plăti același impozit pe care îl plătesc salariații. Tocmai de aceea, vei putea evita cu succes pierderile sau situațiile neplăcute.

–          Poți face lucrurile în felul tău. Nu vei mai fi nevoit/ă să realizezi activitățile după un plan stabilit de altcineva. Poți definitiva chiar tu strategia sau modalitatea inovativă prin care să te diferențiezi de celelalte alternative de pe piață. Poți testa diverse alternative pentru a ajunge la rezultate de succes.

–          Să evoluezi constant din punct de vedere profesional. E greu să avansezi pe scara ierarhică atunci când lucrezi la o firmă care are 200 de angajați. Efortul de a ajunge cât mai sus din punct de vedere profesional este uriaș, mai ales dacă ești nevoit/ă să lucrezi cu diverse tipologii umane. Nu este și cazul unui PFA. Reușita nu va veni din prima nici când ai activități independente, însă nimic nu devine imposibil. Dacă vei oferi servicii și produse calitative, într-un timp relativ scurt te vei dezvolta din ce în ce mai mult.

Aspecte pentru ca efectuarea de activități independente să nu fie reclasificata în activitate dependentă

Migrarea de la activitățile dependente la cele independente este un proces care trebuie tratat cu seriozitate, profesionalism și responsabilitate. 

–          Să alegi locul unde se vor desfășura activitățile propriu-zise și să stabilești programul de lucru.

–          Să colaborezi cu mai mulți clienți în scopul obținerii de venituri. PFA-urile pot avea un portofoliu impresionant de colaboratori.

–          În cazul în care apar probleme sau nereguli să răspunzi în mod legal pentru cele întâmplate.

–          Toate activitățile vor fi realizate în baza patrimoniului de care dispui. Tocmai de aceea, decizia de a realiza activitate independentă ar trebui analizată cu atenție înainte. Va trebui să dispui de suficiente resurse.

–          Să participi la procesul de realizare a activităților atât cu resurse materiale, financiare, dar și intelectuale.

–          Să faci parte dintr-un ordin profesional cu rol de reprezentare, reglementare şi supraveghere a profesiei desfăşurate.

 –          Să desfășori activitățile pe cont propriu sau cu ajutorul unor angajați sau colaboratori.

 Pentru ca statutul de persoană fizică autorizată să devină valabil va trebui să îndeplinești cel puțin patru criterii din cele șapte enumerate mai sus. De asemenea, nu ar trebui să iei o astfel de decizie doar din considerente financiare pentru că pot apărea situații neprevăzute. 

Tocmai de aceea, este recomandat să apelezi la ajutorul unor specialiști în contabilitate. Un expert contabil Cluj Napoca deține suficiente informații teoretice și practice, care te vor ajuta sa gestionezi eficient afacerea. Cu ajutorul său vei căpăta o perspectivă mult mai nuanțată asupra domeniului în care activezi și vei evita cu succes situațiile urgente. De asemenea, nu vei mai întâmpina probleme în ceea ce privește detaliile juridico-economice, organizatorice sau de gestiune.

Nimic nu se compară cu eficiența de care dau dovadă profesioniștii.

Alege cu încredere servicii contabile realizate ca la carte și bucură-te de avantajele numeroase pe care le oferă!

Fii alături de noi și aici pentru a fi la curent cu noutățile!