Ca tot veni vacanta mare, mai jos o sinteza privind beneficiile pe care le au angajatorii daca incadreaza in munca, angajeaza, elevi sau studenti:

Angajatorul care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza, pentru fiecare elev si student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.
Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.
Beneficiaza de stimulentul financiar lunar prevazut mai sus angajatorii care incheie o conventie cu agenţia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor si, care incadreaza in munca elevi si studenti in baza:
a) unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial;
b) unui contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca:
Indicatorul social de referinta(ISR) in anul 2017 este 500 lei.
In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi ai de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.
Incadrarea in munca a tinerilor sub 15 ani este strict interzisa.
Incepand cu varsta de 15 ani si pana la varsta de 16 ani, incadrarea in munca a tinerilor se face numai cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali ai acestora, si doar pentru activitati potrivite cu dezvoltarea fizica, aptitudinile si cunostintele sale, daca astfel nu ii sunt periclitate sanatatea, dezvoltarea si pregatirea profesionala.
Nu beneficiaza de stimulentul financiar:
a) angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi;
b) angajatorii care au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de stimulentul financiar prevazut in lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.Lasă un comentariu