Calculator TVA – De ce să achiziționezi o locuință în 2022

Te gândești de ceva timp să te muți într-o locuință nouă? Ei bine, de la 1 ianuarie 2022, se va extinde aplicarea TVA-ului redus de 5% în cazul achiziționării imobilelor. Tocmai de aceea, vei avea nevoie de un calculator TVA pentru a determina cu exactitate cheltuielile aferente. Însă, nimic nu se compară cu eficiența activităților realizate de specialiști în domeniu. Un expert contabil Cluj Napoca te va ajuta să iei decizia corectă, indiferent de situație. Profesionalismul și experiența acumulate de-a lungul timpului sunt cele care stau la baza reușitei.

Măsura a fost propusă de Ministerul Finanțelor și ar fi trebuit aplicată încă de la începutul anului 2021. Însă, noua prevedere va intra abia acum în Codul Fiscal, la articolul 291 alin. (3).

Calculator TVA – Care sunt principalele modificări de care va trebui să ții cont?

Când vine vorba de achiziționarea unei locuințe, detaliile de natură legislativă ar trebui tratate cu seriozitate. Iată care sunt principalele modificări realizate în cazul noii legi care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022:

–          Valoarea imobilului va trebui să pornească de la suma de 450.000 de lei, dar să nu depășească plafonul de 700.000 de lei. Poți utiliza rapid un calculator TVA disponibil online, pentru a evita cu succes posibilele erori.

–          Se poate achiziționa o singură locuință atât în mod individual, cât și în comun cu alte persoane fizice.

–          Se va înființa în format electronic Registrul persoanelor fizice care au beneficiat de modificarea cotei reduse de TVA. Notarii publici se vor asigura de veridicitatea informațiilor primite de la beneficiari și vor completa cu atenție registrul.

Dacă te-ai hotărât să renunți la apartamentul vechi ar trebui să apelezi la noua măsură definitivată de Ministerul Finanțelor. Însă, nu uita că nimic nu se compară cu ajutorul primit din partea experților. 

Alege cu încredere o firmă contabilitate Cluj Napoca și bucură-te de locuința la care ai visat dintotdeauna!