Expert contabil Cluj – Cum poți obține subvenții de la stat?

Criza pandemică actuală a însemnat o restructurare pe plan mondial a principalelor domenii de activitate. Totuși, palierul economico-financiar a suferit cele mai multe pierderi. Milioane de angajați și-au pierdut locurile de muncă, iar firmele au trebuit să regândească strategiile și tehnicile de lucru. Tocmai de aceea, un expert contabil cluj este elementul central care nu poate lipsi din firma ta. Specialiștii în domeniu te vor ajuta să găsești resursele necesare pentru a te bucura de o evoluție armonioasă din punct de vedere profesional. Subvențiile de la stat reprezintă alternativele potrivite care oferă beneficii atât angajatorului, cât și angajaților. Sunt vizate firmele care:

–          Încheie contracte de ucenicie – Pe toată perioada stabilită, firma poate obține suma de 2.250 lei/lună, acordată din bugetul asigurărilor de șomaj.

–          Oferă stagiu pentru absolvenții din învățământul superior – Suma de 2.250 lei/lună va fi alocată pe toată perioada stagiului.

–          Angajează absolvenți – În cazul în care oferă locuri de muncă absolvenților din diverse instituții pe o durată nedeterminată, firma va primi o sumă de 2.250 lei. Venitul va fi acordat timp de 12 luni doar dacă raporturile de muncă sau de serviciu se mențin cel puțin 18 luni.

–          Angajează tineri NEET – Angajatorii primesc o sumă în cuantum de 2.250 de lei pe o perioadă de 12 luni. Persoanele angajate trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani, să nu dețină un loc de muncă și să nu urmeze o formă de învățământ. De asemenea, raporturile de muncă și serviciu trebuie menținute cel puțin 18 luni.  

–          Încadrează în muncă tineri cu risc de marginalizare, beneficiari ai contractelor de solidaritate – Angajatorii beneficiază lunar de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de 2.000 de lei.

–          Angajează șomeri de lungă durată, persoane cu handicap, șomeri care sunt unici susținători ai familiilor monoparentale sau au peste 45 de ani – Suma alocată este de 2.250 de lei.

–          Angajează interni – Firmele pot primi 4.586 lei dacă îi mențin angajați timp de 2 ani.

Ce rol are o firmă de contabilitate Cluj Napoca sau un expert contabil în procesul de acordare al subvențiilor?

O firmă cu experiență în contabilitate va deveni cu siguranță principalul atuu al afacerii tale. De aceea, trebuie să alegi un expert contabil Cluj dedicat și cu experiență. Prin prisma unei astfel de colaborări, vei avea ulte de câștigat. În primul rând, vei dobândi o perspectivă mult mai nuanțată a felului în care se dezvoltă firma. În ceea ce privește acordarea subvențiilor de către stat, specialiștii în contabilitate îți vor fi de mare folos în realizarea documentării. Vor fi atenți, în primul rând, la fiecare detaliu stipulat în regulamentul de acordare a subvențiilor. Orice modificare apărută va fi analizată cu atenție pentru a evita cu succes posibilele neînțelegeri. Mai apoi:

–          Vor comunica locul de muncă vacant la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM),

–          Va solicita emiterea repartiţiei pe locul de muncă declarat vacant pentru persoana care urmează a fi încadrată în muncă,

–          Se va încheia contractul individual de muncă pe durată nedeterminată,

–          Vor comunica ocuparea locului de muncă declarat vacant, în termen de 24 ore de la data angajării,

–          Vor depune la AJOFM actele necesare în vederea încheierii convenţiei.

Experiența este cea care va simplifica semnificativ fiecare activitate derulată. Tocmai de aceea, este recomandat să te orientezi către variante care mizează exclusiv pe seriozitate și profesionalism. Portofoliul profesional și feedback-ul primit din partea clienților sunt două elemente care te vor ajuta să iei decizia corectă. De asemenea, ar trebui alegi firmele care îți pun la dispoziție o gamă diversificată de servicii contabilitate.

Nimic nu se compară cu eficiența activităților realizate de profesioniști.

Alege și tu o firmă contabilitate Cluj Napoca și bucură-te de avantajele multiple pe care le oferă!

Dacă vrei să descoperi mai multe informații dă click aici!